U okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) ministrica dr. sc. Šikić i ministrica Juretić uručile ugovore vrijedne više od 86,4 milijuna kuna

ZAGREB - U Ministarstva socijalne politike i mladih održano je svečano  potpisivanje ugovora u okviru natječaja „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“ Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Ukupno 13 ugovorenih projekata u iznosu od 86.446.150,00 kuna usmjerenih na  ublažavanje najgorih oblika siromaštva, osigurati će podjelu hrane i/ili osnovne materijalne pomoći u higijenskim potrepštinama i školskoj opremi za djecu u riziku od siromaštva na području cijele Republike Hrvatske.

20160930_140330_resized

Ovom prilikom u svom uvodnom obraćanju ministrica dr. sc. Šikić istaknula je važnost solidarnost s onima u potrebi, beskućnicima, i onima koji se svakodnevno bore prehraniti svoje obitelji i zadržati dostojanstven život. „To su ljudi kojima želimo i moramo pomoći!“ – dodala je ministrica.

Ministrica je naglasila važnost osiguranja potreba djece, samaca i obitelji u siromaštvu ili riziku od siromaštva koja imaju pravo na dostojanstven život, kao i o beskućnicima.

20160930_140849_resized „Vjerujem da ćemo imati još više razloga za zadovoljstvo kada za godinu dana podvučemo crtu i vidimo konkretne rezultate provedbe ovih projekata. Saznanje da je pomoć pružena i time da je nečiji život bolji i kvalitetniji svima nam treba biti motiv za još više ovakvih natječaja i projekata.“ – na kraju je istaknula ministrica te još jednom  čestitala svima na uspješnoj projektnoj prijavi i dodijeljenim bespovratnim sredstvima, uz vjeru da će pomoć financirana ovim natječajem stići u ruke najpotrebitijima jer „Pomoć se pruža, a ne zamišlja!“.

 20160930_140553_resized-2