MICHEL SERVOZ I MRMS NA RADNOM SASTANKU U MINISTARSTVU SOCIJALNE POLITIKE I MLADIH

Michel Servoz, generalni direktor Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije susreo se u utorak u Ministarstvu socijalne politike i mladih s ministricom Bernardicom Juretić i Nadom Šikić, ministricom rada i mirovinskog sustava.

Razgovarali su o reformskim mjerama iz područja socijalne politike, a vezano uz razne vrste socijalnih naknada, te problemima dugotrajno nezaposlenih i nezaposlenih mladih osoba do 30 godina.

G. Servoz je upozorio kako je Hrvatska jedna od tri članice EU-a u kojoj je nezaposlenost mladih viša od 40 posto, a ministrice i suradnici su dodatno pojasnili način provedbe reformskih mjera, kao i namjeru objedinjavanja svih vrsta naknada radi učinkovitije kontrole i pravednije  raspodjele.

Bilo je riječi i o ulozi Centara za socijalnu skrb u tom procesu, kao i o CISOK centrima (centri za informiranje i savjetovanje o karijeri), koji u sklopu svojih aktivnosti, a izvan redovitih poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,  svakodnevno rade s nezaposlenima kroz savjetovanja, informiranje i motivacijske razgovore.