Ministar Pavić na sjednici Savjeta za Slavoniju, Srijem i Baranju

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na 2. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Požegi.

Na početku sjednice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kazao je da je ovo prigoda da se, nakon prvog sastanka u Osijeku u travnju ove godine, rezimiraju postignuća u provedbi aktivnosti u okviru Projekta Slavonija.

"Naš je cilj da kroz ovaj svojevrsni modul brendiramo sve što Vlada radi u cilju razvoja Slavonije, da objedinimo napore nacionalne, županijske i gradske razine te privatnog sektora i europskih fondova i da se na kraju možemo osvrnuti na pozamašan ciklus naših postignuća koja će pridonijeti i većoj zaposlenosti i ravnomjernijem regionalnom razvoju Hrvatske, osobito ovog dijela Hrvatske za koji smo svi suglasni da mu treba dati posebnu pozornost", napomenuo je predsjednik Vlade.

Podsjetio je da je već na jutarnjem sastanku s lokalnim čelnicima bilo govora o tome da se Slavoniji mora pružiti ruka kao onom dijelu Hrvatske koji se u ovoj situaciji našao zbog niza okolnosti - od ratne agresije i okupiranih područja pa do objektivno težih uvjeta za razvoj. Dodao je da u ovom trenutku postoji konsenzus o takvom pristupu u svim drugim krajevima Hrvatske.

Današnja sjednica Savjeta posvećena je dvjema specifičnim temama, prioritetno poljoprivredi i ruralnom razvoju te pitanju zapošljavanja. Bila je to prigoda da ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić predstave sve što je učinjeno u dva i pol mjeseca od prvog sastanka Savjeta te da se potom u objedinjenoj raspravi vidi kako će se dalje usmjeriti aktivnosti na Projektu Slavonija.  Predstavnici pet slavonskih županija također su predstavili svoje najvažnije strateške razvojne projekte.

Foto: Vlada Republike Hrvatske