ODRŽAN DEVETI SAJAM POSLOVA U VINKOVCIMA

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vinkovci u Dvorani Barun Trenk u Vinkovcima je 4. travnja 2016. godine održan 9. Sajam poslova, kojega je svečano otvorila ministrica rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Nada Šikić.

Na otvorenju Sajma s preko 60 izlagača prisustvovali su i predstojnik HZZ-a Područnog ureda Vinkovci, Mario Paljušaj, gradonačelnik Vinkovaca dr. med. Mladen Karlić, dožupan Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba, dogradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i brojni drugi predstavnici lokalne vlasti.

Tom prilikom istaknute su aktivnosti HZZ-a u korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja u kojima su sada aktivni javni radovi, te se naglasila i aktivnost u mjeri samozapošljavanja budući da su se na Sajmu svojim primjerom predstavili i poslodavci koji su uz pomoć HZZ-a sami krenuli u poduzetničke vode. U Vinkovce su na Sajam došli i predstavnici poslodavaca koji zapošljavaju u sezoni u turizmu, kako bi privukli zainteresirane za rad na obali Jadranskog mora tijekom ljeta.

Sudjelovalo je više od 60 poslodavaca s područja Vukovarsko-srijemske županije i Jadranske obale koji su predstavljali svoje potrebe za radnicima posjetiteljima Sajma, obrazovne institucije, dionici s lokalnog tržišta rada i razne udruge.

Procjenjuje se da je Sajam posjetilo više stotina nezaposlenih osoba, ali i zaposlenih osoba koji traže drugi posao te osoba koje nisu još u evidenciji HZZ-a. Svi su se oni predstavljali potencijalnim poslodavcima sa svojim životopisima te na licu mjesta popunjavali upitnike za otvoreno ili potencijalno radno mjesto kod poslodavaca koji su se na Sajmu predstavili.

Zainteresirane su se osobe također mogle informirati i o obrazovnim programima na području Vukovarsko-srijemske županije, te mogućnostima otvaranja vlastitog posla i programima koje nudi Europska unija, a održana je i tribina o EURES-u.