MINISTAR dr.sc. TOMISLAV ĆORIĆ POSJETIO 10. JUBILARNI SAJAM POSLOVA U ZAGREBU

ZAGREB - U Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, održan je jubilarni, 10. po redu Sajam poslova Grada Zagreba i Zagrebačke županije u organizaciji Regionalnog ureda Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sajam je posjetio ministar rada i mirovinskoga sustava, dr.sc. Tomislav Ćorić koji je u razgovoru s poslodavcima izlagačima pokušao saznati s kojim se izazovima suočavaju prilikom zapošljavanja novih radnika te kako im Sajam poslova i Hrvatski zavod za zapošljavanje u tome pomažu.

10. sajam poslova svečano je otvorio pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava g. Mario Bebić, a okupljenima su se obratili i g. Ante Lončar, v.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gđa Marija Halić, v.d. predstojnice Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Damir Fašaić, pročelnik Ureda za gospodarstvo Zagrebačke županije, gđa Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Na Sajmu poslova predstavilo se više od 90 poslodavaca na izložbenim pultovima koji su predstavili svoje djelatnosti i potrebe za radnom snagom, odnosno tražene kompetencije za pojedina radna mjesta. S druge strane nezaposlene osobe/tražitelji zaposlenja u izravnom kontaktu s poslodavcima imali su priliku predstaviti se, ostaviti poslodavcima svoj životopis te dogovoriti termin za razgovor, a po prvi puta ove godine organiziran je i speed dating s poslodavcima iz djelatnosti trgovine na veliko i malo, građevinarstva, ugostiteljstva i turizma te prometa.

Procjenjuje se da je sajam posjetilo oko pet tisuća nezaposlenih osoba, studenata, učenika i drugih zainteresiranih za ponudu na tržištu rada. Svi su oni na Sajmu poslova imali mogućnost ostvariti kontakte s većim brojem poslodavaca i predati im svoje životopise, te se bolje upoznati s potrebama poslodavaca za kadrovima određenih zanimanja

Ovogodišnji 10. Sajam poslova organiziran je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije te u partnerstvu 9 gradova Zagrebačke županije, HOK-a, Obrtničke komore Zagreb, Udruženja obrtnika grada Zagreba, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Otvorenog učilišta Algebra.

Za vrijeme trajanja Sajma poslova održan je dodatni program kojem je cilj bio informirati tražitelje zaposlenja o uspješnom načinu traženja posla.

Održane su radionice za nezaposlene osobe na temu pisanja životopisa i molbe za posao te predstavljanja poslodavcima prilikom intervjua, tribina na temu: „Gradimo zajedno budućnost – izaberi posao u građevini“ organizirana u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb i Udruženjem obrtnika Zagreb te predavanja na temu „Mogućnosti zapošljavanja u IT sektoru“ i „Postani i ostani poduzetnik“.