Ministar Pavić Caritasu Zadarske nadbiskupije dodjelio mandarine

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić podsjetio je danas pučku kuhinju Caritasa Zadarske nadbiskupije, te je tom prigodom Caritasu podijelio mandarine osigurane iz Fonda europske socijalne pomoći (FEAD).
Govoreći o FEAD-u ministar je istaknuo da je Hrvatskoj do 2020. na raspolaganju oko 36, 7 milijuna kuna, te je nadodao kako je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava prenamijenilo sredstva dodijeljena za informiranje u okviru tehničke pomoći kako bi osiguralo 30 tona neretvanskih mandarina za najpotrebitije.
DSC_4932
Riječ je o mandarinama koje su proizveli proizvođači članovi braniteljske zadruge „Modro zelena“ iz Metkovića, a koje će biti podijeljene u 34 ustanova u 15 hrvatskih županija, koje su odabrane temeljem iskaza interesa hrvatskog Crvenog križa i Hrvatskog Caritasa.
DSC_4934
Fond europske pomoći za najpotrebitije uspostavljen je uredbom Europskog parlamenta i Vijeća Europske unije za razdoblje 2014. – 2020. Cilj fonda je promicati socijalne kohezije i socijalne uključenosti pridonoseći smanjenju siromaštva, posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva, beskućništva i nedostatka hrane.