Kroz Europski socijalni fond braniteljima osigurano 2 milijuna kuna

ZAGREB – U Ministarstvu hrvatskih branitelja u utorak, 6. lipnja 2017. godine održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ugovor ukupne vrijednosti 2.132.439,98 kuna potpisali su ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uz supotpis upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetane Plavše-Matić. Svečanom potpisivanju u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava nazočila je državna tajnica Katarina Ivanković Knežević, a u ime Ministarstva hrvatskih branitelja državna tajnica Nevenka Benić.

branitelji_MRMS

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, s ciljem unaprjeđenja vještina i razine informiranosti o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kako bi im se olakšao pristup zapošljavanju te poboljšala njihova socijalna uključenost. Provedbom ovog projekta povećat će se informiranost o društvenom poduzetništvu i mogućnostima poslovanja društvenih poduzeća te jačati kapaciteti za pokretanje poduzetničkog pothvata.

Tijekom trajanja projekta bit će organizirane četiri informativne konvencije na području Republike Hrvatske, provodit će se edukacije o pokretanju projekata društvenog poduzetništva te će se autorima najboljih projektnih ideja omogućiti poslovno mentorstvo s mogućnošću njihova usavršavanja. Ministarstvo hrvatskih branitelja planira i drugu fazu projekta, u kojoj će se dodjeljivati financijske potpore za provedbu projekata društvenog poduzetništva.