MINISTAR RADA I SOCIJALNOG SUSTAVA ISLAMSKE REPUBLIKE IRANA ALI RABIEI BORAVI U SLUŽBENOM POSJETU REPUBLICI image001HRVATSKOJimage002

U sklopu službenog i radnog posjeta Republici Hrvatskoj ministar rada i socijalnog sustava Islamske Republike Irana Ali Rabiei održat će niz sastanaka s hrvatskim kolegama ministrima i gospodarstvenicima, a sve s ciljem razmjene iskustava te poticanja gospodarske, kulturne i opće institucionalne suradnje radi iskorištavanja velikih gospodarskih potencijala i širenja ozračja razumijevanja i prijateljstva između Republike Hrvatske i Islamske Republike Irana. Domaćin ministru Rabieiu bit će ministar rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske mr.sc. Marko Pavić.

U ponedjeljak, 26. lipnja 2017., u 12.00 sati u zgradi Vlade RH, ministra Rabiei, u pratnji ministra Pavića, primit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Iranska delegacija će potom, u pratnji ministra Pavića, oko 13.30 sati obići tvrtku Končar, Fallerovo šetalište 22 u Zagrebu, te oko 15.30 sati tvrtku Rimac automobili u Svetoj Nedjelji i na kraju oko 16.45 sati tvrtku Dok-ing u Zagrebu.

U utorak, 27. lipnja 2017. u 12.00 sati organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se Gospodarski forum, na kojem će, uz dva ministra i predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luku Burilovića, sudjelovati brojni iranski i hrvatski gospodarstvenici. Na marginama Gospodarskog foruma organizirat će se bilateralni susreti članova iranske delegacije s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem te predstavnicima hrvatskih ministarstva nadležnih za promet i kulturu.