POSJET MINISTRICE NADE ŠIKIĆ ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Radni posjet Zadru ministrica je započela otvaranjem 12. Međunarodnog stručnog skupa – Profesionalnom rehabilitacijom do zapošljavanja - SNAGA ZA PROMJENU, gdje je održala pozdravni govor. Ovogodišnji stručni skup okupio je brojne stručnjake s područja profesionalne rehabilitacije iz Hrvatske i Europe.

Nakon skupa ministrica se susrela na sastanku sa županom Stipom Zrilićem i suradnicima te gradonačelnikom Grada Zadra Božidarom Kalmetom i njegovim suradnicima.

Župan je upoznao ministricu sa dosadašnjim aktivnostima i projektima vezanim uz Razvoj ljudskih potencijala te naveo kako Zadarska županija ima 50-ak projekata ili projektnih ideja koje su u pripremi. Također je dodao da broj zaposlenih u Zadarskoj županiji nikada nije bio veći te da taj podatak pokazuje da se naše gospodarstvo stabiliziralo.

„Sada očekujemo rezultate analize koje radi HGK, a prema prvim procjenama ukupni prihodi gospodarstva za 2015. godinu veći su od prethodne godine“, navodi župan.

Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta izrazio je zadovoljstvo suradnjom Grada i Županije koja rezultira i dobrim pokazateljima koje imamo na lokalnoj i regionalnoj razini. Naglasio je kako očekuje i dobru suradnju sa novom Vladom jer prethodna, kako je kazao, nije imala razumijevanja za projekte koji su im ponuđeni. Kazao je tako da je prethodnoj Vladi Grad Zadar ponudio pomoć od milijun kuna na godišnjoj razini za zapošljavanje mladih bez zasnivanja radnog odnosa, no projekt je odbijen uz obrazloženje da ne znaju kako taj model implementirati.

Ministrica Nada Šikić navela je kako će njeno ministarstvo intenzivirati politiku zapošljavanja, posebno mladih te da već sada imaju sasvim drugačiji pristup aktualnim problemima, uključujući i aktivnije korištenje fondova Europske unije. Zahvalila je na prijemu i mogućnosti da se predstavi na početku svojeg mandata.

U pratnji ministrice bili su Mario Bebić, pomoćnik ministrice te Melita Čičak, glavna savjetnica.