POSJET IZASLANSTVA HRVATSKOG GENERALSKOG ZBORA

Ministrica dr. sc. Nada Šikić i zamjenik ministrice mr. sc. Ante Vučić primili su izaslanstvo Hrvatskog generalskog Zbora koje joj je predstavilo svoju ulogu u društvu i izložilo svoje viđenje problema s kojima se susreću hrvatski branitelji u razdoblju od Domovinskog rata do danas. 

Predstavnici Hrvatskog generalskog Zbora u sastavu, Pavao Miljavac, general zbora u mirovini; Marinko Krešić, general bojnik u mirovini; Josip Lucić general zbora u mirovini; Krešimir Ćosić, general pukovnik u mirovini;  Ljubo Ćesić Rojs, general pukovnik u mirovini i Zvonko Sesar, predsjednik Zbora udruga hrvatski ratni veterani, prenijeli su spremnost svih svoji članova da svojim znanjem i iskustvom doprinesu svakom dijalogu kad su u pitanju prava branitelja i njihovih obitelji. Na kraju sastanka dogovoren je redoviti kontakt i razmjena mišljenja između ministrice i članova  Zbora.

Hrvatski generalski Zbor (HGZ), udruga je koja okuplja generale i admirale hrvatske vojske iz Domovinskog rata. Predsjednik HGZ-a je Pavao Miljavac, general zbora u mirovini.