MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OBILJEŽILO MEĐUNARODNI HUMANITARNI DAN

ZADAR - Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u sklopu predstavljanjem Fonda europske pomoći za najpotrebitije, podijelilo je mandarine pučkoj kuhinji “Sveti Vinko Paulski” u Zadru.

Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije zahvalila je Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, koje se uključilo u obilježavanje Međunarodnog humanitarnog dana. Međunarodni humanitarni dan obilježava se 23. studenoga i predstavlja priliku da se svi zajedno promislimo o važnosti humanitarnog djelovanja, rekla je Mirjana Tadić.

Katarina Ivanković - Knežević, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava napomenula je kako je kroz Fond europske pomoći za najpotrebitije već dodijeljeno više od 100 milijuna kuna putem dva natječaja tijekom 2016. godine. Ovo je početak korištenja sredstava FEAD-a koji će imati veliku ulogu u smanjenju siromaštva, posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva, beskućništva i nedostatka hrane u Republici Hrvatskoj.

1

Posjet pučkoj kuhinji „Sveti Vinko Paulski“ organiziran je u okviru promocije FEAD-a kojom će Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i braniteljska zadruga Modro zelena podijeliti ukupno 40 tona neretvanskih mandarina, 31 ustanovi (pučke kuhinje, prenoćišta i prihvatilišta za beskućnike, Gradska društva Crvenog križa) u 14 županija Republike Hrvatske.

2