MINISTRICA ŠIKIĆ NA SVEČANOSTI OBILJEŽAVANJA 437. OBLJETNICE UTEMELJENJA GRADA KARLOVCA

Prigodom obilježavanja 437. obljetnice utemeljenja grada Karlovca  13. srpnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Karlovca. U Gradskom kazalištu „Zorin dom“ okupili su se brojni gosti i uzvanici, među kojima su bili voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Branko Baričević, član Vijeća Europa Nostra Graham Bell, zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković, te ministri u tehničkoj Vladi, Nada Šikić, Tomislav Tolušić i Bernardica Juretić, saborski zastupnici i brojni drugi.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava kroz Europski socijalni fond (ESF) provodi i program javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici „Zaželi“. U Karlovačkoj su županiji u provedbu programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici („Zaželi“) uključene 124 korisnice, za što je izdvojeno 2.746.194,91 kn. Nezaposlene osobe i njihovo zapošljavanje najvažniji su fokus Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te su svi naši projekti i mjere koje kreiramo usmjerene na poboljšanje njihove zapošljivosti i položaja na tržištu rada.

U prvih šest mjeseci 2016. godine s područja Karlovačke županije iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ukupno je zaposleno 3.669 osoba, a u istom razdoblju s područja Grada Karlovca ukupno je zaposleno 1.288 osoba. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava kontinuirano smanjuje nezaposlenost te potiče zapošljavanje na cijelom području Republike Hrvatske pa tako i na području grada Karlovca i Karlovačke županije. Ministarstvo i Zavod bit će još odlučniji u promoviranju svojih usluga, možemo i želimo pomoći i zato ćemo širiti svoje usluge prilagođavajući se potrebama i zahtjevima naših korisnika posebno onih mladih jer upravo zbog njih smo ovdje.

Na svečanoj sjednici također su uručene Plakete i Nagrade grada Karlovca za uspjeh u radu kojima pridonose razvoju grada Karlovca. Dobitnici Plakete grada Karlovca su Stjepan Sabljarić, Tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o., Tvrtka Infinum d.o.o., Danko Plevnik, Zoran Salopek, Radioklub „Karlovac“, Rudolf Mihael Brlečić, Dubravko Rukavina, Vatrogasna zajednica Grada Karlovac, Jana Mihalić, a Nagrade Grada Karlovca Mladen Kuka i Mirko Butković.