Posjet predstavnika udruga za liječenje malignih bolesti u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava

Zagreb, 15. ožujka 2016. -  u prostorijama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava održan je sastanak predstavnika udruga djece oboljele i liječene od malignih bolesti s našim predstavnicima.

Na sastanku koji je protekao u srdačnom ozračju, predstavnici Udruga Sanus – Split, Hrabro dijete – Nova Gradiška, KLUB HEO, Ljubav na djelu i Krijesnica iz Zagreba, izvijestili su predstavnike Ministarstva u sastavu: tajnica Kabineta ministrice Melita Čičak, glavni savjetnik g. Ivo Bulaja, pomoćnik ministrice Marinko Papuga, načelnica Sektora za politiku zapošljavanja Marija Knežević Kajari i dr. Đurđica Blažinkov Živković, o konkretnim problemima s kojima se suočavaju roditelji u svakodnevnoj komunikaciji s nadležnim institucijama. Također je bilo riječi o poteškoćama prilikom ostvarivanja prava na invalidnine i zapošljavanje mladih osoba liječenih od malignih bolesti.

Naš tim je upoznao Ministricu s problemima s kojima se Udruge svakodnevno susreću. „Zatekli smo veliki problem u području vještačenja. Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava je rješavanje ovog problema jedan od prioriteta.  Dio rješenja je u tome da se naš sustav vještačenja uskladi s europskim“, izjavila je ministrica dr.sc Nada Šikić.

Objavu za medije Udruge KLUB HEO prenosimo u cijelosti:

Udruge zajedno u Ministarstvu rada

Zajedno svi za jedan cilj. Bolje sutra za djecu liječenu od malignih bolesti!

U prostorijama Ministarstva rada i mirovinskog sustava danas (15. 3. 2016.) su se susreli predstavnici udruga roditelja djece oboljele (i liječene) od malignih bolesti (Sanus – Split, Hrabro dijete – Nova Gradiška, KLUB HEO, Ljubav na djelu i Krijesnica iz Zagreba) kako bi predstavili svoj dosadašnji rad i napore te upoznali nadležne o problemima djece i mladih oboljelih, liječenih i izliječenih od malignih bolesti prilikom stupanja na tržište rada. Predstavnike Ministarstva izvijestilo se o konkretnim situacijskih problemima s kojima su svakodnevno suočeni roditelji u komunikaciji sa svim nadležnim i relevatnim institucijama, ali i o poteškoćama prilikom ostvarivanja prava na invalidnine, te uopće o mogućnostima zapošljavanja mladih liječenih od malignih bolesti.

Dodatno se raspravljalo o krucijalnim problemima roditelja s kojima se susreću prilikom ostvarivanja prava na bolovanje (kako bi mogli biti uz svoju oboljelu djecu tijekom njihova liječenja).

Od strane predstavnika Udruga predloženo je i uspostavljanje direktnih komunikacijskih kanala unutar pojedinih ministarstava pa tako i Ministarstva rada za što ažurnije rješavanje svih tekućih problema u kontekstu ostvarivanja prava pri zapošljavanju, kao i prava roditelja na bolovanje, naknade, invalidnine i ostalih poteškoća s kojima se u svom radu susreću udruge ovog tipa.

Srdačno su nas primili tajnica Kabineta ministrice Melita Čičak, glavni savjetnik g. Ivo Bulaja, pomoćnik ministrice Marinko Papuga, načelnica Sektora za politiku zapošljavanja Marija Knežević Kajari i dr. Đurđica Blažinkov Živković koji su svi skupa saslušali predstavnike udruga u iznošenju tekućih problema kao i o dosadašnjim postignutim ciljevima. Iako Ministrica Nada Šikić uz isprike nije mogla prisustvovati sastanku, njeni pomoćnici i članovi kabineta su obećali kako će prenijeti Ministrice sadržaj naših razgovora te učiniti sve kako bi se predstavljeni problemi što ažurnije i efektivnije rješili. Za udrugu Sanus iz Splita govorila je Božena Anić, napominjući bitnost podrške institucija roditeljima i djeci zahvaćenima ovim teškim sudbinama, a ponajprije zajedničkim dogovorom i suradnjom s ciljem što uspješnijeg rješavanja svih problema na koristi mladih boraca i heroja, životnih pobjednika!

Članak preuzet sa stranica: http://www.klub-heo-zagreb.hr/udruge-zajedno-u-ministarstvu-rada

Više o donacijama možete saznati na: http://www.klub-heo-zagreb.hr/donacije