Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2021. godini

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, raspisuje Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2021. godini.
               
Državna nagrada za humanitarni rad (u daljnjem tekstu: Nagrada) je najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.
 
Nagrada se, sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, dodjeljuje u dvije kategorije, kao:
 
  • Nagrada za životno djelo pojedincu - fizičkoj osobi (jedna u tekućoj godini),  za trajan doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, u obliku povelje i novcu, te
  • Godišnja nagrada pravnoj ili fizičkoj osobi (najviše tri u tekućoj godini), za iznimna postignuća u području humanitarnog rada, u obliku povelje.
 
Pozivaju se zainteresirane fizičke i pravne osobe (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne /regionalne/ samouprave, neprofitne i profitne  pravne osobe) da podnesu prijave na Poziv, odnosno da predlože kandidata/kandidatkinju (pravnu ili fizičku osobu) za dodjelu Nagrade u 2021. godini.
 
Prijave na ovaj Poziv mogu se podnijeti u razdoblju od 5. studenoga do 22. studenoga 2021. godine.