Poziv za prijavu projekata potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini

13. studenoga 2023. Korisnik podnosi Izvještaj o napretku projekta u roku od 30 dana nakon isteka polovine izvještajnog razdoblja, a Završni izvještaj, najkasnije 30 dana nakon završetka projekta.
 
  • Izvještaj o napretku (na polovici provedbe) koji se sastoji od Financijskog izvještaja i Prikaza pojedinačnih troškova, a dostavlja se poštom u tiskanom i elektronskom obliku (na označenom USB priključku). 
  • Završni izvještaj (po završetku provedbe) koji se sastoji od Opisnog obrasca, Financijskog izvještaja i Prikaza pojedinačnih troškova, a dostavlja se poštom u tiskanom i elektronskom obliku (na označenom USB priključku).
 
Izvještaj o napretku sastoji se od Financijskog izvještaja i Prikaza pojedinačnih troškova i potrebno je u elektronskom obliku dostaviti u otvorenom formatu (Word, Excel) i zatvorenom (skenirani obrasci).

Uz obrazac Popis pojedinačnih troškova nije potrebno nastale troškove  pravdati skeniranim izvornikom pisanog dokaza (račun, obračun plaće, ugovor, putni nalog i sl.), kao i skeniranim izvodima iz banke, odnosno isplatnice i blagajničkog izvještaja kao dokaz bezgotovinskog, odnosno gotovinskog plaćanja.  Navedena skenirana dokumentacija pohranjena na USB priključku dostavlja se uz završni izvještaj.
 
Završni izvještaj  sastoji se od Opisnog obrasca izvještaja, Financijskog izvještaja i Prikaza pojedinačnih troškova koje je potrebno dostaviti poštom u tiskanom i elektronskom obliku na USB priključku. 

Navedena 3 obrasca potrebno je u elektronskom obliku dostaviti u otvorenom formatu (Word, Excel) i zatvorenom (skenirani obrasci).
Prilozi uz Financijski izvještaj dostavljaju se isključivo u elektronskom obliku (skenirani u označenim mapama prema logici prikaza  pojedinačnih troškova).

Uz obrazac Popis pojedinačnih troškova  potrebno je svaki nastali trošak pravdati skeniranim izvornikom pisanog dokaza pohranjenim u elektronskom obliku na USB priključku i to:
 
  • za bezgotovinska plaćanja: sken računa koji glase na Korisnika te pripadajućih bankovnih izvoda,
  • za gotovinska plaćanja: sken računa koji glase na Korisnika, isplatnica iz blagajne i blagajničkog izvještaja,
  • ostala dokumentacija: npr. sken putnih naloga s pripadajućim prilozima, dokumenti na temelju kojih su obavljana plaćanja (ugovori, sporazumi, obračunske situacije, obračuni honorara,) i dr.

Trošak mora biti u skladu s odobrenom specifikacijom, odnosno ukoliko Ministarstvo ne pokriva cijeli iznos, na pisanom dokazu troška označava se udio Ministarstva u tom trošku.  Financijski izvještaj odnosi se na sredstva osigurana od strane Davatelja sredstava te se u njega ne uključuju drugi izvori financiranja.

Svu skeniranu dokumentaciju potrebno je pohraniti na USB priključku pod rednim brojem i naslovom označenom u obrascu prikaza pojedinačnih troškova. Ako korisnik ne dostavi sve potrebne dokaze plaćanja, napravljeni trošak neće biti priznat.
 
Izvještaj je potrebno dostaviti poštanskim putem na adresu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Uprava za programe i projekte, Trg Nevenke Topalušić 1, 10000 Zagreb, Hrvatska.

 


Obavijest o produženju roka Poziva za prijavu projekata potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini
Rok:  18. kolovoza 2023.

Rok za dostavu prijava na Poziv za prijavu projekata potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini produžuje se do 18. kolovoza 2023. godine do 16 sati.
 
U okviru točke 4.7. Indikativni kalendar postupka natječaja prema pozivu, Uputa za prijavitelje mijenjaju se datumi se te sada glase:

Faze natječajnog postupka ovog Poziva                                                 datum/mjesec

Rok za slanje prijave na Poziv                                                                18. kolovoza 2023.
Rok za donošenje Odluke o raspodjeli financijskih sredstava                 Rujan 2023.
Rok za ugovaranje odobrenog projekta                                                  Listopad 2023.


 

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poziva lokalne i regionalne (područne) samouprave (JLRS) Bosne i Hercegovine (Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Posavska, Hercegovačko-neretvanska županija, Županija Središnja Bosna, Zeničko-dobojska županija, Tuzlanska županija, Sarajevska županija, Banja Luka, Derventa, Prijedor, Bosanski brod i Brčko distrikt) i/ili javne ustanove u području socijalne skrbi, organizacije civilnog društva i vjerske zajednice koje djeluju u području socijalne skrbi.
 
Ciljevi Poziva:
 
  • pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu razvoja lokalne zajednice, socijalne revitalizacije, osnaživanja područja naseljenih pripadnicima hrvatskog naroda;
  • socijalni razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti socijalnih usluga i ulaganja u lokalnu javnu infrastrukturu, opremanja, izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata društvene, javne i socijalne namjene;
  • jačanje kapaciteta pružatelja socijalnih usluga u svrhu razvoja, širenja, regionalne ravnomjernosti i dostupnosti visokokvalitetnih institucijskih i izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ranjive skupine;
  • jačanje prekogranične suradnje sa ustanovama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave s područja Republike Hrvatske.
 
Za provedbu Poziva ukupno je osigurano 633.000,00 eura
 
Rok za podnošenje prijava teče od dana objave Poziva i traje do 2. kolovoza 2023.