Potpisan ugovor za projekt „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“ vrijedan više od 25 milijuna kuna

Slika /arhiva/wp-content/uploads/2019/02/naslovna.jpg
U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda Upravi za tržište rada i zapošljavanje za provedbu projekta „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“. Ugovor ukupne vrijednosti 25.015.165,00 kuna potpisali su ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i pomoćnica ministra Marija Knežević Kajari.

DSC_4251

Projekt „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“ za cilj ima značajnije povezati tržište rada i sustav obrazovanja provedbom HKO-a kroz razvoj standarda zanimanja.

DSC_4254

Provedba projekta odvijat će se u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom obrtničkom komorom i Strukovnom udrugom djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – CENTAR HR te će trajati 48 mjeseci.

DSC_4253

U okviru projekta predviđena je izrada 200 standarda zanimanja za strukovna zanimanja i područje obrazovanja odraslih, uspostava novog internetskog sučelja, revizija i izrada nove Ankete o standardu zanimanja te Smjernica za izradu standarda zanimanja, izrada unaprijeđene Metodologije za izradu tumačenja profila sektora i izrada 15 novih profila sektora, nadogradnja analitičke platforme i publiciranja podataka, ažuriranje NKZ-a (Nacionalne klasifikacije zanimanja), implementacija ESCO-a (Europske klasifikacije vještina, kompetencija, kvalifikacija i zanimanja) u NKZ te izrada aplikacije za regulirane profesije.

DSC_4207

Pisane vijesti