Ministar Pavić u Bruxellesu s glavnim direktorom DG EMPL-a Joost Korteom

FOTO 1

Na poziv glavnog direktora Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje (DG EMPL) Europske komisije g. Joosta Kortea, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić boravio je u utorak 19. veljače u Bruxellesu. Na radnom sastanku ministar Pavić predstavio je glavnom direktoru Korteu aktivnosti Ministarstva rada i mirovinskoga sustava za pripremu predsjedanja EPSCO vijećem u formatu ministara rada i socijalnih pitanja kojim će Hrvatska predsjedati u prvoj polovici 2020.g.  Ministar Pavić istaknuo je izrazito dobru suradnju s trio partnerima Rumunjskom i Finskom s kojima su već održani EPSCO TRIO ministarski sastanci u Bruxellesu, Dubrovniku, Sinaji i Helsinkiju.

FOTO 5

Predstavljajući prioritete u okviru EPSCO vijeća, ministar je posebno naglasio osnaživanje vještina zaposlenih i nezaposlenih (reskilling/upskilling) kao jednu od ključnih tema hrvatskog predsjedanja EPSCO-om, što je g. Korte pozdravio budući da se ta tema uklapa u prioritete Europske komisije. Ministar Pavić izvijestio je i glavnog direktora o provedbi projekta „Zaželi“  koji je već prepoznat kao jedan od najuspješnijih projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda. Kazao je da je za taj program izdvojena milijarda kuna te će se u zaposliti  7500 žena u ruralnim krajevima  kako bi pružile pomoć i njegu u starijim kućanstvima.

FOTO 4

Na sastanku se razgovaralo i o novoj financijskoj omotnici te o započetim aktivnostima vezanima uz programiranje novog ESF+. Uz ministra Pavića sastanku su prisustvovali i Miroslav Smetiško, glavni savjetnik ministra, Luka Rajčić, pomoćnik ministra i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.      

Pisane vijesti