Ministar posjetio Šibenik i Zadar - u Zadru dodijeljeni novi ugovori za program „Zaželi“ vrijedni oko 41 milijun kuna

Slika /arhiva/wp-content/uploads/2019/02/zaželi-Zadar.jpg
Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić boravio je danas u Zadru gdje se susreo sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i uručio 16 novih ugovora za Program zapošljavanja žena „Zaželi“ čija je ukupna vrijednost više od 41 milijun kuna. Ugovore je uz ministra Pavića uručio župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković i pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanja Marko Sever.


zaželi zadar 4

U okviru 16 govora koji su danas uručeni zaposlit će se 202 koje će pružati potporu i podršku za 1029 starijih osoba, odnosno, osoba u nepovoljnom položaju u sljedeće 2 godine. S današnjim danom ugovoreno je više od 930 milijuna kuna, a zaposleno je oko 6000 žena.Ministar je istaknuo da program zapošljavanja žena „Zaželi“ predstavlja srž Europskog socijalnog fonda kroz koji se zapošljavaju žene u ruralnim krajevima niže razine obrazovanja koju je teže integrirati na tržište rada te je najavio i nastavak projekta 2021. godine.
  zaželi zadar 3

„Uz 4,5 milijardi kuna koje je Vlada uložila u zapošljavanje u prve dvije godine mandata ove godine imamo na raspolaganju dodatne 2 milijarde kuna od kojih je 1,5 milijarda namijenjeno za mjere aktivne politike zapošljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje i preko 500 milijuna kuna za specijalizirane programe poput programa zapošljavanja žena „Zaželi“ u kojima se obraćamo ne samo nezaposlenim ženama u ruralnim krajevima nego i mladima, osobama s invaliditetom, dugoročno nezaposlenima i svima onima koji se teže integriraju na tržište rada“, poručio je ministar. Prije posjeta Zadru ministar je boravio u Šibeniku gdje se susreo s gradonačelnikom Željkom Burićem i zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom. Na sastanku se razgovaralo o projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda te prioritetima predsjedanja EPSCO vijećem u formatu ministara rada i socijalnih pitanja 2020. godine.

zaželi zadar 2

Ministar je istaknuo da je na području Šibenika do sada ugovoreno 28 projekata iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti više od 42 milijuna kuna te najavio nastavak aktivnosti u okviru Europskog socijalnog fonda u novom proračunskom razdoblju od 2021. do 2027. godine.

Pisane vijesti