Posjet direktora Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije Joosta Kortea

Slika /slike/studeni 2019/posjet Joosta Koortea 15112019/DSC_2097.JPG
Zagreb - Ministar Aladrović održao je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava sastanak sa direktorom Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije, Joost Korteom i njegovom delegacijom.

Održana su dva sastanka, a na prvom je ministar Aladrović izložio kretanja na tržištu rada  s naglaskom na snažan pad nezaposlenosti i rast zaposlenosti, ciljeve mirovinske reforme i dinamiku korištenja sredstava iz Europskoga socijalnoga fonda kojima se u rekordnom iznosu financiraju programi i mjere zapošljavanja. Glavni direktor Koorte pohvalio je dosadašnji rad Ministarstva te naglasio važnost hrvatskog predsjedanja s obzirom na donošenje Višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje 2021.-2027., dovršetak postupka izlaska Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, ali i najavu novih inicijativa koje bi se trebale donijeti u prvih 100 dana nove Europske komisije pod vodstvom Ursule von der Leyen. 

Na drugom sastanku čija je glavna tema bila hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije sudjelovala je, uz ministra Aladrovića, i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković. Ministrica Bedeković i ministar Aladrović predstavili su prioritete hrvatskoga predsjedanja EPSCO formacijom Vijeća u području zapošljavanja i socijalne politike te događanja i ključne inicijative koje će Hrvatska pokrenuti u EPSCO Vijeću. Koorte je pozdravio hrvatske prioritete te naglasio da oni reflektiraju dio izazova koji su ključni za tržište rada i kvalitetniju socijalnu politiku.
 

Pisane vijesti