Ministar Aladrović na 6. Saboru Nezavisnih hrvatskih sindikata

Slika /slike/studeni 2019/6 sabor NHS-a 19112019/bdc31e24-647f-40ed-b9c4-d57f5bb7cd71.jpg
Zagreb –  Na 6. redovnom Saboru Nezavisnih Hrvatskih sindikata je uz predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović sudjelovao i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović kao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U pozdravnom govoru ministar Aladrović je napomenuo  kako je socijalno partnerstvo jedna od osnovnih tekovina modernoga društva u kojem je ključna uloga sindikata, kao poveznice prema radnicima.

„Iako se danas mnoga prava radnika uzimaju zdravo za gotovo, činjenica je da upravo sindikalnom zalaganju možemo zahvaliti visoke radne standarde kakve poznaje današnje moderno društvo“, rekao je ministar te pohvalio je snagu zajedništva i organiziranosti te edukaciju, stručnu, pravnu i psihološku podršku koje sindikat pruža svojim članovima. 

Također, podsjetio je da je socijalni dijalog preduvjet društvenog, socijalnog i ekonomskog razvoja za čiji kontinuitet je Vlada Republike Hrvatske oduvijek bila opredijeljena te napomenuo da, usprkos različitim stajalištima, rješavanje gospodarskih i socijalnih pitanja ne smije imati alternativu.

Kao ključne ciljeve svih socijalnih partnera i sindikata ministar je naveo gospodarski rast, stvaranje i očuvanje što većeg broja radnih mjesta te bolji poslovi koji bi riješili problem strukturne nezaposlenosti.

Na kraju, ministar je istaknuo da sindikati i organizacije poslodavaca mogu utjecati na oblikovanje politike i pomoći u provedbi odlika, a funkcionalni socijalni dijalog ima visoku dodanu vrijednost.

„Moramo udružiti snage, učiti jedni od drugih te nadahnuti i podržavati jedni  druge u onome što radimo“, naglasio je ministar.
 

Pisane vijesti