Održana 264. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Slika /slike/2024/GSV/Untitled design (12).png
U nazočnosti predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića u srijedu, 19. lipnja 2024., održana je 264. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Na sjednici je, između ostaloga, članovima Vijeća predstavljen Program Vlade RH za mandat 2024. - 2028., a ministar Marin Piletić imenovan je dopredsjednikom GSV-a sa strane Vlade RH.

Predsjednik Plenković istaknuo je kako se Vlada osnivanjem Ureda za socijalno partnerstvo, nastavno na dosadašnju dobru suradnju sa socijalnim partnerima u prethodna dva mandata, sada i proaktivno opredijelila za djelotvoran i učinkoviti socijalni dijalog u Republici Hrvatskoj i kako je ustrojavanje Ureda jedan od prvih zadataka kojeg Vlada provodi iz novog Programa.

Naglasio je da je socijalno partnerstvo između Vlade, sindikata i poslodavaca ključno za izgradnnju pravednijeg i prosperitetnijeg društva te da će Vlada, kao i do sada, biti predana dvosmjernom i konstruktivnom dijalogu sa svim dionicima društva, osobito sa socijalnim partnerima: sindikatima i poslodavcima.

Članovima Vijeća podneseno je i Izvješće o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu.


Pisane vijesti