Održana 14. sjednica Vlade Republike Hrvatske

Slika /slike/2020/vrh14.jpg
Na 14. sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je Nacrt konačnog prijedloga zakona o upućivanju radnika u Republiku hrvatsku i prekograničnoj provedbi odluka o novčanoj kazni.

Ovim Konačnim prijedlogom zakona uvodi se sveobuhvatni okvir kojim se u hrvatsko zakonodavstvo preuzimaju direktive Europske unije., a kojima se propisuje zakonski okvir za plaću i uvjete rada upućenih radnika.

11. rujna 2020. Hrvatski sabor prihvatio je Prijedlog zakona no u Konačni prijedlog zakona ugrađena su predložena nomotehnička poboljšanja te se implementirala nova Direktiva u sektoru cestovnoga prometa. 

Direktiva (EU) 2020/1057 propisuje posebne zahtjeve upućivanja vozača u cestovnom prometu te se vozači u cestovnom prometu izuzimaju od primjene pojedinih instituta ovoga Konačnog prijedloga.

Također, pri predstavljanju Konačnog prijedloga ovoga zakona ministar Josip Aladrović najavio je kako bi do petka Vlada RH s ugostiteljima, poslodavcima i sindikatima trebala definirati redizajnirane mjere za očuvanje radnih mjesta, a koje bi trebale biti aktivirane sljedeći tjedan.

Foto: vlada.gov.hr

Pisane vijesti