Državni tajnik Dragan Jelić održao sastanak s predstojnicom UNICEF-a u Hrvatskoj Reginom M. Castillo

  • Slika /slike/DTJELIC_UNICEF.png
  • Slika
  • Slika
Predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo sastala se s državnim tajnikom Draganom Jelićem prilikom čega su raspravljali o zajedničkom radu na provedbi Programa „Garancija za djecu“.

Također, jedan od povoda sastanka bila je nominacija državnog tajnika Dragana Jelića za supredsjedatelja Nacionalnog upravnog odbora Programa „Garancija za djecu“ čiji će pilot projekt financirati Europska komisija, a UNICEF provoditi. Pilot projekt pomoći će pri usmjeravanju budućih prioriteta Europske komisije i financiranja u području sprečavanja dječjeg siromaštva.

Garancija za djecu inicijativa je na razini EU kojom bi se pomoglo osigurati da svako dijete u Europi koje je u riziku od siromaštva ili socijalnog isključivanja ima pristup besplatnom zdravstvu, obrazovanju i skrbi u ranom djetinjstvu, kao i odgovarajućem smještaju i prehrani.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i UNICEF ključni su dionici u provedbi pilot projekta u Međimurju u sklopu čega će se raditi na osnaživanju sustava podrške djeci.

Državni tajnik Jelić naglasio je tijekom sastanka važnost nastavka suradnje s UNICEF-om za osiguravanje što kvalitetnijih usluga na području cijele Hrvatske.

Nakon sastanka predstojnice UNICEF-a Regine M. Castillo s ministrom Josipom Aladrovićem u rujnu, nastavak je to dobre suradnje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i UNICEF-a.

Pisane vijesti