Održana 1. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Slika /slike/2020/mb1.jpg
Danas je održana 1. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe putem videokonferencije.

Na sjednici se raspravljalo o predloženom Prijedlogu Programa rada Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe za razdoblje 2020. – 2024. godine, koji je uz manje korekcije jednoglasno usvojen.  

Predstavnica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje informirala je članove Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe o učincima povećanja cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje, a predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dali su obavijest o Nacrtu prijedloga zakona o dopunama Zakona o stažu osiguranja s povećanim trajanjem.

Također, predstavnici umirovljenika predložili su razmatranje mogućnosti isplate mirovine putem pošte te isplatu solidarnog dodatka uz mirovinu tijekom trajanja epidemije koronavirsa.      

Na sjednici Nacionalnog vijeća sudjelovali su državna tajnica Majda Burić, pomoćnica ministra Melita Čičak, predsjednica Nacionalnog vijeća i Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna,  predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

 

Pisane vijesti