Od Nove Godine povećanje osnovice za javne i državne službe

Slika /slike/2020/DSC_7871.JPG
Danas je u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata javnih i državnih službi za pregovore o sklapanju dodataka temeljnim kolektivnim ugovorima za službenike i namještenike u državnim i javnim službama.

Pregovori su završeni dogovorom oko isplate božićnice u cjelokupnom iznosu od 1500 kuna te povećanjem osnovice za izračun plaće u visini od 4 posto svim radnicima u javnim i državnim službama od 1. siječnja 2021.

Na sastancima su u ime Vlade sudjelovali: dr. sc. Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade RH i ministar financija, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

„Sve ono što je Vlada RH obećala u ranijim fazama tijekom svibnja i lipnja smo ispunili. Povećanje osnovice od 4 posto kao i isplata božićnice. Osigurali smo sredstva kako bismo ispoštovali obveze koje smo ranije preuzeli", istaknuo je Ministar Josip Aladrović nakon sastanka.

Na sastanku s predstavnicima sindikalnih središnjica javnih službi u ime sindikata su sudjelovali: Vilim Ribić i Matija Kroflin iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Nijaz Karić i Mirela Bojić iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Sanja Šprem i Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja, Jadranka Dimić, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Stjepan Topolonjak i Tajana Drakulić iz Samostalnog sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Anica Prašnjak Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Antun Guljaš, Nezavisni sindikat zaposlenih u Hrvatskom zdravstvenom osiguranju, Željko Stipić, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod, Renata Čulinović – Čaić i Igor Tripalo iz  Hrvatskog liječničkog sindikata, Domagoj Rebić, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi i Iva Šušković i Marija Dill Bračić, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. 

Na sastanku s predstavnicima sindikalnih središnjica državnih službi u ime sindikata su sudjelovali: Iva Šušković i Marija Dill Bračić, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, Dubravko Jagić i Edin Sarajlić iz Sindikata policije Hrvatske, Zdravko Lončar i Mario Akmačić, Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstava unutarnjih poslova.

Pisane vijesti