Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava - 10. prosinca

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/MD ljudskih prava.jpg
Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. prosinca, na dan kada je Opća skupština UN-a 1948. usvojila Opću deklaracija o ljudskim pravim čime je po prvi puta u povijesti priznato pravo svih ljudi na „život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.“ Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana ljudskih prava je jednakost. 

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike usmjereno je promociji jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i punom sudjelovanju svake osobe u društvu.

U tijeku je izrada više nacionalnih dokumenata koji imaju za cilj smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti i osiguravanje regionalne ravnomjernosti u dostupnosti i pristupačnosti usluga u sustavu socijalne skrbi.

Nove zakonodavne regulative i nacionalni dokumenti predstavljaju nastavak strateškog planiranja na području promicanja ljudskih prava s ciljem da sva područja života i usluge budu otvorene i pristupačne svakoj osobi.

Jačanjem izvaninstitucionalnih usluga i usluga u zajednici, usluga podrške, financiranjem programa i projekata iz nacionalnih sredstava i korištenjem sredstava fondova Europske unije, Ministarstvo se aktivno zalaže za osiguravanje dostojanstva i jednakosti u društvu. 

Pisane vijesti