Državna tajnica Marija Pletikosa sudjelovala na stručnom skupu „Studentski uspjesi“

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/dtPletikosa09122021.jpg
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, državna tajnica Marija Pletikosa kao izaslanica predsjednika Vlade RH sudjelovala na stručnom skupu „Studentski uspjesi“ u organizaciji Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju.

Nakon uvodnog pozdrava pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, stručnom skupu se obratila izaslanica predsjednika Vlada Republike Hrvatske i državna tajnica Marija Pletikosa, koja je u svojem izlaganju istaknula ulogu Vlade i Ministarstva u promociji jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i punom sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu, ali i osiguravanju podrške.

U panelima su predstavljena iskustva osoba s invaliditetom kroz akademske uspjehe, uspjehe izvan studija i uspjehe nakon studija. Predstavljeni su radovi na temu osoba s invaliditetom, studentska iskustva i uspjesi u izvannastavnim aktivnostima poput sporta, umjetnosti i aktivizma te primjeri iz prakse alumnija hrvatskih sveučilišta u području samozapošljavanja i zapošljavanja te stjecanja vrijednog radnog iskustva. 

Pisane vijesti