Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini

Slika /slike/2022/Vijesti/Djecje ruke.png
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je raspisalo Natječaj za dodjelu  Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama (br: 103/23) te u Večernjem listu i Jutarnjem listu,  dana 6. rujna 2023. Natječaj je otvoren do 22. rujna 2023.

Poveznica na narodne novine:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8361581.html

Pozivamo fizičke i pravne osobe da predlože kandidate za godišnje nagrade i nagradu za životno djelo. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos promicanju prava djeteta u svrhu potpunog i skladnog razvoja osobnosti djeteta. Godišnje nagrade se dodjeljuju pojedincima i/ili grupi pojedinaca, za najznačajnija ostvarenja na različitim područjima promicanja prava djeteta u protekloj godini.

Nagrade se dodjeljuju s ciljem poticanja svih dionika u društvu da se uključe ili nastave u svojim nastojanjima podizanja svijesti o važnosti rada s djecom te u promicanju i zaštiti prava djece kao i s namjerom da se zahvali pojedincima i grupama za izuzetan rad s djecom te na promicanju i ostvarivanju prava djece.

Postupak dodjele nagrade uređen je Zakonom o Nagradi za promicanje prava djeteta (Narodne novine, br. 96/03 i 33/05).

Pisane vijesti