Ministar Marin Piletić na Konferenciji o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine

Slika /slike/2023/Konfa KP/Untitled design.png
Utorak, 12. rujna 2023. – Ministar Marin Piletić, uz nazočnost predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Šimu Erlića, sudjelovao je na Konferenciji o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine.

„Kohezijska politika glavna je tradicionalna politika Europske unije. Nju i sredstva koja su nam trenutno na raspolaganju, a posebice sredstva u razdoblju nakon 2027., vidim kao značajan instrument za ostvarenje, odnosno održavanje socijalne kohezije“, poručio je ministar Piletić.

Na Konferenciji su održane plenarne rasprave i radionice fokusirane na brojne teme od nacionalnog interesa, vezane za jačanje otpornosti regija, decentralizaciju ulaganja i povećanje učinkovitosti iskorištavanja fondova Kohezijske politike. 

U okviru plenarne rasprave ministar Piletić istaknuo je važnost održavanja kohezijske politike u budućnosti, posebice nakon brojnih globalnih izazova, a naglasio je kako je kroz ESF ugovoreno preko 2,8 milijardi eura i provedeno više od četiri tisuće projekata, čime je obuhvaćeno 900 tisuća osoba.

Pisane vijesti