Ministar Marin Piletić na obilježavanju 30. obljetnice rada i djelovanja Hrvatskog Caritasa

  • Slika /slike/2023/30 godina Hrvatskog Caritasa/HC700x500.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministar Marin Piletić sudjelovao je na 30. obljetnici rada i djelovanja Hrvatskog Caritasa.

Govoreći o značaju Hrvatskog Caritasa ministar je istaknuo kako njegovo karitativno, pastoralno i humanitarno djelovanje ostavlja duboko urezan trag u pomaganju hrvatskom narodu. 

U ožujku prošle godine sklopljen je Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj, između Hrvatske biskupske konferencije i Vlade Republike Hrvatske, kojim Hrvatski Caritas u slučaju katastrofa, prirodnih nepogoda, ratnih sukoba u krizama u inozemstvu, ali i onim nacionalnim postaje središnje koordinativno tijelo Katoličke Crkve u RH te postaje važan kanal za žurnu distribuciju i pružanje humanitarne pomoći u suradnji s drugim organizacijama.

Ministar je naglasio da je "Hrvatski Caritas vrijedan i značajan partner Vlade Republike Hrvatske u zbrinjavanju najugroženijih skupina društva, promociji udomiteljstva, pružanju socijalnih usluga, borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH."

 

Pisane vijesti