Ministar Josip Aladrović uručio Državne nagrade za humanitarni rad u 2020. godini

Slika /slike/2020/Socijalna%20politika%20foto/Humanitarna%20nagrada%202020.png
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović svečano je uručio Državne nagrade za humanitarni rad u 2020. godini.

Državna nagrada za humanitarni rad u 2020. godini u kategoriji Nagrade za životno djelo dodijeljena je gospođi Ladi Šokoti iz Zadra, a Godišnje nagrade dobili su gospodin Milan Stjepanović iz Ivankova, Hrvatski Crveni križ, Zajednica udruga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije i Udruga „Dajmo im šansu“ iz Osijeka.

„Obilježavanjem Međunarodnog dana ljudskih prava želimo ohrabriti pojedince i zajednicu u cjelini da ustraju na izgradnji pravednog, solidarnog i ravnopravnog društva, pogotovo sada kada će to biti najpotrebnije. Jako je teška godina iza nas i trebamo uložiti dodatne napore da izgradimo društvo koje će biti bolje i pravednije za generacije koje dolaze“, istaknuo je u svom obraćanju ministar Aladrović.
Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje se od 2012. godine i predstavlja najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u našem društvu.

Svečanom dodjelom Državne nagrade za humanitarni rad želi se zahvaliti svima koji djeluju na tom području, bilo kroz pomoć u materijalnim dobrima i financijskoj potpori ili kroz svoje vrijeme i znanje. Svi imaju zajednički cilj – učiniti svijet boljim mjestom za život, što je posebno važno s ovom teškom godinom na izmaku.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike čestita svim ovogodišnjim nominiranima i dobitnicima nagrada!
 

Pisane vijesti