Čestitka povodom Međunarodnog dana volontera

Slika /slike/2020/Socijalna%20politika%20foto/Me%C4%91unarodni%20dan%20volontera%20(1).png
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike čestita svim volonterkama i volonterima 5. prosinca - Međunarodni dan volontera, kojeg je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine kako bi se naglasila važnost volontera i njihovog dobrovoljnog rada te promicale pozitivne vrijednosti volontiranja.

Volontiranje je plemeniti čin dobrovoljnog davanja znanja, vještina i vremena za dobrobit drugih i zajedničku dobrobit te bitno doprinosi društvenom razvoju, građanskom sudjelovanju i socijalnom uključivanju. Ova godina, u kojoj smo suočeni s pandemijom koronavirusa, ali i posljedicama potresa u Zagrebu, posebno je ukazala na važnost volontera i razvijene volonterske infrastrukture u društvu čije aktivnosti doprinose izgradnji boljeg, uključivog i otpornijeg društva.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ovom prilikom zahvaljuje svima koji su svojim uključivanjem u razvoj volonterstva dali trajan doprinos društvu, a dodjelom Državne nagrade za volontiranje, kao najvišim priznanjem u Republici Hrvatskoj za volontiranje, promicanje volonterstva i razvoj volonterskih aktivnosti, želi naročito zahvaliti pojedincima i organizacijama koje su se posebno istaknule u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti te dati poticaj i ostalima da se ubuduće kandidiraju za dobitnike ove prestižne nagrade.

Ove se godine nagrada dodjeljuje u tri kategorije: u kategoriji fizičke osobe volonterke/volontera nagrada se dodjeljuje gospođi Ani Lešina iz Splita; u kategoriji koordinatorice/koordinatora volontera nagrada se dodjeljuje gospođi Asji Brusić iz Rijeke, dok se u kategoriji pravne osobe - organizatora volontiranja nagrada dodjeljuje Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara.

Pisane vijesti