Akcija „Svjetlo za Jakova”

Slika /slike/2020/Socijalna%20politika%20foto/Svije%C4%87a.jpg
Dana 14. prosinca u 09:06 socijalni radnici diljem Republike Hrvatske na svojim radnim mjestima pale svijeću u znak spomena na kolegu Jakova Kudrića, socijalnog radnika Centra za socijalnu skrb Split, kojeg je 14. prosinca 2000. na radnom mjestu nožem napao i usmrtio višegodišnji korisnik usluga Centra.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pridružuje se akciji pod nazivom „Svjetlo za Jakova“, koju je 2015. pokrenula Hrvatska komora socijalnih radnika.
 
Nažalost, od 2019. u mislima socijalnih radnika uz Jakova još je dvoje kolega, socijalna radnica Blaženka Poplašen i pravnik Ivan Pavić.
 
Socijalni radnici i sustav socijalne skrbi čuvat će uspomenu na njih koji su svoje živote tragično izgubili na radnom mjestu radeći predano i odgovorno svoj posao.
 
I u ovim teškim i izazovnim vremenima kada se u svom radu moraju pridržavati posebnih mjera socijalne distance socijalni radnici i drugi stručnjaci u sustavu socijalne skrbi i nadalje svakodnevno rade na terenu, procjenjuju potrebe korisnika i poduzimaju adekvatne mjere zaštite unatoč rizicima za vlastito zdravlje.  
 
Hvala im na tome!



Photo: Rene Asmussen from Pexels

Pisane vijesti