Ministar Josip Aladrović i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica održali sastanak s predstavnicama Inicijative #SPASIME

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/SPASIME05032021.jpg
Ministar Josip Aladrović i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica održali su redoviti sastanak s predstavnicama Inicijative #SPASIME radi unaprjeđenja sustava s ciljem sprečavanja nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Na sastanku se raspravljalo o prijedlozima zaštitnih mjera sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, sigurnosnim mjerama opreza iz Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku, ostvarivanju roditeljske skrbi u slučajevima nasilja u obitelji te radu skloništa za žrtve nasilja u obitelji, kao i osnivanju obiteljskih odjela na općinskim sudovima.

U ime Inicijative #SPASIME na sastanku su sudjelovale Jelena Veljača, Mirsada Begović, Una Zečević Šeparović, Ana Pecotić dok su u ime Ministarstva pravosuđa i uprave uz ministra Malenicu sudjelovali pomoćnica ministra Vedrana Šimundža Nikolić sa suradnicima. U ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uz ministra Aladrovića sudjelovali su državna tajnica Margareta Mađerić i suradnici.

Predstavnici Inicijative #SPASIME i ministarstava i nadalje su usuglašeni oko svih tema o kojima se razgovaralo te će i u narednim sastancima zajednički raditi na unaprjeđenju sustava zaštite žrtava obiteljskog nasilja.

Pisane vijesti