Državni tajnik Ivan Vidiš na predstavljanju projekta „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“ u Puli

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/rekreiraj.png
U Puli je 23. srpnja 2021. održano posljednje u nizu regionalnih predstavljanja EU sufinanciranog projekta „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“, organizirano od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i tvrtkom Spona Code.

U ime Ministarstva sudionike je putem video poruke uvodno pozdravio državni tajnik Ivan Vidiš, istaknuvši kako je zasnivanje obitelji jedna od najznačajnijih odluka s kojom se mladi ljudi susreću i na koju utječe mnoštvo socio-ekonomskih čimbenika, poput pitanja zaposlenja i razvoja karijere, ali i dostupnosti sustava potpore u skrbi za djecu. Uloga države je stvoriti pogodne uvjete kako bi svatko mogao donijeti tu odluku bez bojazni za svoju egzistenciju i budućnost, stoga Vlada ulaže znatan napor kako bi stvorila kvalitetan zakonodavni okvir i mrežu socijalnih usluga kojima se olakšava dio brige i odgovornosti za obitelj.




„Inicijative poput projekta „Re-kreiraj život i posao“ i današnje rasprave vode nas bliže cilju i skreću pažnju na pojave koje su sveprisutne, ali možda ne tako često u fokusu. Vjerujem da ćemo kroz ovaj projekt i zajednički rad svih partnera na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini pridonijeti ne samo poboljšanju ravnoteže između poslovnog i privatnog života, nego i unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada.“, zaključio je državni tajnik.

Javno predstavljanje dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta čiji je cilj povećati osviještenost i utjecati na nejednaku podjelu odgovornosti unutar obitelji, kao i razvijanje fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života te promicanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce pri zaposlenju i na radnom mjestu.

U okviru projekta ujedno se provodi županijsko i nacionalno istraživanje u cilju poboljšanja položaja zaposlenih majki i osnaživanja ravnopravnosti muškaraca i žena u privatnom i poslovnom životu, te edukacija zaposlenih, poslodavaca i predstavnika lokalne  i regionalne samouprave u cilju unapređenja poslovnih politika i procesa koji podržavaju jednakost prilika, osiguravaju pravičnost, potiču inovativnost i vode boljoj produktivnosti.

Pisane vijesti