Državni tajnik Ivan Vidiš na otvorenju novog Odjela za djecu s poteškoćama u razvoju Centra Juraj Bonači Split

  • Slika /slike/2024/Split/COO Juraj Bonači.png
  • Slika
  • Slika
U splitskom Centru Juraj Bonači otvoren je novi Odjel za pružanje izvaninstitucionalnih usluga i senzorni park, u kojima će se pružati usluge djeci s poteškoćama u razvoju. Svečanosti otvaranja nazočili su Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te župan Blaženko Boban.
 
Putem projekta "Korak bliže zajednici" vrijednog milijun i sedamsto tisuća eura, a u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i županijom, "Juraj Bonači" obnovio je i opremio pet objekata, među njima i splitski paviljon - u koji će dolaziti upravo najmlađi. Pomoću donacija uredili su i senzorni park.
 
U obnovljenim objektima pružat će se izvaninstitucionalne usluge. Odjel služi i za rano otkrivanje i dijagnostiku teškoća u razvoju te pomaže roditeljima da se suoče s novonastalom situacijom, da prihvate dijete s teškoćama u razvoju, ali i da nauče korisne vještine.
 
Rana intervenciji pruža se djetetu kod kojega je utvrđeno odstupanje u razvoju, u pravilu do navršene treće godine života, a najdulje do navršene sedme godine života djeteta.
 
"Djeci s teškoćama u razvoju treba posvetiti posebnu pažnju na području senzorne integracije, a dobro oblikovana dječja igrališta potiču razvoj svakog djeteta kroz direktnu i indirektnu povezanost između sedam dječjih osjetila", istaknula je Snježana Čotić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.
 
Centar "Juraj Bonači" broji više od 700 korisnika u Splitu, Sinju i na Braču, a uskoro će otvoriti i podružnicu na Hvaru.
 
Izvor: Hina
Foto: Hina

Pisane vijesti