Državna tajnica Marija Pletikosa u radnom posjetu Gradu Karlovcu

Slika /slike/2022/Vijesti/IMG-5a44ffb87aae1311ae157b73fc41f31c-V (1).jpg
Državna tajnica Marija Pletikosa sudjelovala je, u srijedu 16. veljače 2022., na sastanku u organizaciji Grada Karlovca o aktivnostima i mjerama koje se planiraju i provode za unaprjeđenje udomiteljstva.

S gradonačelnikom grada Karlovca Damirom Mandićem razgovarala je o novom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o udomiteljstvu kojim su povećane visine opskrbnine i naknade za rad udomitelja te druge izmjene kojima je cilj osiguravanje kvalitetnije skrbi korisniku i unaprjeđenje udomiteljstva. Gradonačelnik je predstavio Program subvencija troškova stanovanja i drugih oblika socijalne pomoći za 2022. godinu kojim su korisnicima u udomiteljskim obiteljima u Karlovcu osigurane subvencije troškova pohađanja predškolskog programa odgoja i obrazovanja, pomoć u prehrani – mlijeko za dojenčad, pomoć za prehranu u osnovnim školama i ljetovanje djece.

Na sastanku je zaključeno da se u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave, ustanovama socijalne skrbi, udrugama udomitelja i udomiteljima mogu postići zadani ciljevi unaprjeđenja udomiteljstva.

Na sastanku su također sudjelovale pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Draženka Sila-Ljubenko, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Karlovac Mirjana Pogačić i predstavnica udruge udomitelja Život s osmijehom iz Karlovca Marina Novaković Matanić.

Pisane vijesti