Dodijeljena priznanja za najbolje poslodavce za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u 2023. godini

  • Slika /slike/2024/Vijesti/HN20240701603395.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić sudjelovao je na dodjeli priznanja „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ u organizaciji Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Tom prilikom ministar Piletić zahvalio je svim nominiranim poslodavcima, ali i dobitnicima priznanja na primjeru uključivosti koji su pokazali uključivši osobe s invaliditetom u svijet rada.

Dodao je kako Vlada Republike Hrvatske od prvog dana mandata čini značajne pomake za jačanje prava i bolju kvalitetu života osoba s invaliditetom te kako je broj zaposlenih osoba s invaliditetom povećan za 70 posto.

Istaknuo je kako poticajnim mjerama i politikama Vlada sufinancira, između ostaloga, troškove plaća, troškove prijevoza prilagodbe radnog mjesta, potpore za samozapošljavanje, za što je od 2016. do 2024. godine utrošeno 116 milijuna eura. Naglasio je kako se poslodavce potiče na zapošljavanje osoba s invaliditetom kroz sufinanciranje 75 posto iznosa uplaćenog doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje.

Kroz mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a izdvojeno je više od 35 milijuna eura za osobe s invaliditetom, a novim Programom Vlade nastavit će se poticati zapošljavanje osoba s invaliditetom, za što će se osigurati više od 100 milijuna eura, a na tržište rada uključiti još šest tisuća osoba s invaliditetom.

Na dodjeli priznanja sudjelovali su saborska zastupnica Ljubica Lukačić, v.d. ravnatelj ZOSI-a Ivan Prgomet i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar,  

Dobitnici priznanja Poslodavac godine za osobe s invaliditetom za 2023. godinu Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI):
 
1.            Kategorija: POSLODAVAC IZ JAVNOG SEKTORA Opća županijska bolnica Požega.
2.            Kategorija: MIKRO POSLODAVAC Veterinarska stanica Pakrac d.o.o.
3.            Kategorija: MALI POSLODAVAC Vatrostalna Sisak d.o.o.
4.            Kategorija: SREDNJI POSLODAVAC Žitoproizvod d.d., iz Karlovca
5.            Kategorija: VELIKI POSLODAVAC Kutjevo d.d.
6.            Kategorija: PRIMJER DOBRE PRAKSE Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o.


Foto: Hina

 

Pisane vijesti