Vlada nastavlja s mjerom potpore za isplatu plaća od 4.000 kuna, čuvat ćemo svako radno mjesto dok god bude potrebno

Slika /slike/2020/Sjednice%20Vlade/HN20201217844260.JPG
Na otvorenom dijelu 30. sjednice Vlade raspravljeno je 19 točaka dnevnog reda, među kojima su Prijedlog zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, Zaključak o podržavanju donošenja Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Osnovano je i Vijeće za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske u svrhu praćenja i koordinacije provedbe mjera demografske politike iz Programa Vlade.

Vlada do sada isplatila 7,7 milijardi kuna za plaće radnika
 
Vlada je podržala donošenje Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu  koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u skladu s kretanjima na tržištu rada i potrebama gospodarstva.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović rekao je da je Vladina aktivna politika zapošljavanja izrazito usmjerena na povećanje konkurentnosti radne snage i ukupne ekonomije.

U svome uvodnom obraćanju predsjednik Vlade podsjetio je da je Vlada do sada u 2020. isplatila 7,7 milijardi kuna za plaće radnika u privatnom sektoru i to za više od 600 tisuća radnika i puno više od sto tisuća poslodavaca.

Radi sigurnosti i planiranja u privatnom sektoru, premijer Plenković najavio je da Vlada nastavlja s mjerom potpore za isplatu plaća od 4.000 kuna u djelatnostima koje su pogođene zbog koronavirusa i gdje je trenutno onemogućen rad.
U te mjere, dodao je, za siječanj i veljaču investirat će se više od 500 milijuna kuna, a sredstva su osigurana već kroz Hrvatski zavod za zapošljavanje.

U dogovoru sa socijalnim partnerima Vlada će ažurirati i mjeru skraćenog radnog vremena za sve koji zbog objektivnih okolnosti ne mogu postići maksimalan angažman i efikasnost vlastitih radnika, rekao je predsjednik Vlade.

"Nastavit ćemo čuvati svako radno mjesto dok god to bude potrebno, kako bismo krizu prebrodili zajedno te spremni i konkurentni dočekali završetak pandemije", naglasio je premijer Plenković.
 
Izvor: Hina/Vlada
Foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Pisane vijesti