Sastanak ministra Aladrovića s predstavnicima obveznih mirovinskih fondova

Slika /novosti/DSC_1213-e1567775740368.jpg
U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je održan sastanak ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića s predstavnicima obveznih mirovinskih fondova.

Na sastanku se razgovaralo o mogućem uključivanju obveznih mirovinskih fondova u kvalitetne infrastrukturne projekte, korištenju Europskih fondova u svrhu podizanja financijske pismenosti stanovništva te pozitivnim rezultatima mirovinske reforme vezane za dodatak koji je uveden za drugi mirovinski stup.



„2000 osoba koje su zatražile iz mješovitog sustava izračun mirovine, njih 47% se odlučuje na korištenje mirovine iz oba mirovinska stupa. Dakle, dodatak koji je uveden u drugoj fazi pokazao se pozitivnim“, rekao je uvodno ministar Aladrović.

Uz ministra Josipa Aladrovića i državnu tajnicu Majdu Burić na sastanku su sudjelovali i pomoćnici ministra rada Melita Čičak, ravnateljica REGOS-a Iskra Primorac, direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima, predsjednik udruge i predsjednik PBZ Croatia osiguranja, predsjednik Uprave Reiffeisen mirovinsko društvo Damir Grbavac, predsjednik Uprave Allianz AZ Kristijan Buk, predsjednik uprave Erste bank Plavi Petar Vlaić, predsjednik Uprave Reiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva Željko Bedenic te direktorica Croatia osiguranje mirovinskog društva Radojka Hainski.

Pisane vijesti