Prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o dopuni Zakona o socijalnoj skrbi

Slika /slike/aladrović/10.jpg
Na 24. sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je Nacrt prijedloga zakona o dopuni Zakona o socijalnoj skrbi s Konačnim prijedlogom zakona.

Pojavom zarazne bolesti COVID-19 otežano je provođenje djelatnosti socijalne skrbi što je dovelo do nedostatka dovoljnog broja radnika za obavljanje redovitih poslova.
Konačnim prijedlogom zakona olakšava se provođenje djelatnosti socijalne skrbi  te rješavanje nedostataka u ustanovama socijalne skrbi i kod pružatelja socijalnih usluga s kojima Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ima sklopljen ugovor za pružanje usluga.

Naime, dok traju izvanredne okolnosti učinkovita organizacija rada uključivala bi mobilizaciju, rekviziciju opreme i prijevoznih sredstava, privremenu uporabu poslovnih i drugih prostorija za pružanje socijalnih usluga ustanova socijalne skrbi čiji je osnivač Republika Hrvatska od jedinica lokalne ili područne samouprave te pružatelja usluga s kojima Ministarstvo ima sklopljen ugovor o pružanju usluga socijalne skrbi.

Nacrt prijedloga zakona o dopuni Zakona o socijalnoj skrbi, s Konačnim prijedlogom zakona i Obrazac prethodne procjene za navedeni zakon bili su objavljeni na portalu e-Savjetovanje od 20. listopada do 4. studenoga 2020.


Foto: www.vlada.gov.hr

Pisane vijesti