Počela Nacionalna kampanja borbe protiv menstrualnog siromaštva „Tebi za mjesec, njima za cijelu godinu“

  • Slika /slike/2023/Vijesti/DSC_9925.JPG
  • Slika
U subotu, 1. travnja 2023. počela je Nacionalna kampanja borbe protiv menstrualnog siromaštva "Tebi za mjesec, njima za cijelu godinu".

S ciljem podrške djevojkama iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji koje se susreću s tim problemom projekt je nastao u suradnji brenda menstrualnih uložaka Libresse, CROATIA poliklinikom i Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na predstavljanju projekta Marija Barilić, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku naglasila je da su „Vlada Republika Hrvatska i Ministarstvo prepoznali važnost menstrualnog siromaštva i odlučno odgovaraju na njega."

U razdoblju od 1. travnja do 15. svibnja 2023. Libresse će od svakog prodanog proizvoda odvojiti 20 centi u vrijednosti proizvoda za 1.200 djevojčica i djevojaka iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji te im osigurati godišnju zalihu menstrualnih uložaka.

Ravnateljica Barilić istaknula je i da su u ovoj godini za opskrbu školskih ustanova i skloništa za žene žrtve nasilja besplatnim menstrualnim higijenskim potrepštinama osigurana financijska sredstva u iznosu od milijun eura.

Pisane vijesti