Održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Slika /slike/2024/Vijesti/DSC_3980.JPG
Nakon što je 1. listopada 2024., povodom Međunarodnog dana starijih osoba, potpisan Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, u ponedjeljak, 14. listopada 2024. održana je konstituirajuća sjednica Vijeća.

Ministar Piletić naglasio je kako kontinuiran i otvoreni dijalog Vlade RH s predstavnicima umirovljenika izravno doprinosi kreiranju politike usmjerene na unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba diljem Republike Hrvatske te kako je programom Vlade 2024. - 2028. planiran nastavak mjera za unaprjeđenje položaja umirovljeničke populacije i zaštite osoba starije životne dobi.

Na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu Vijeća, na mandat od godinu dana, izabrana je Višnja Fortuna, dok je za zamjenika predsjednice imenovan državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinko Lukenda.

Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za starije osobe potpisali su 1. listopada 2024. predsjednik Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske VIšnja Fortuna i predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom Petrović.

Pisane vijesti