Održana 9. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika

Slika /slike/2022/Vijesti/NVRSP NSK 29112022.JPG
U utorak, 29. studenoga 2022. održana je 9. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika, kojom je predsjedala državna tajnica Marija Pletikosa, u svojstvu zamjenice predsjednika Vijeća.

Na sjednici je predstavljeno osnivanje i struktura Hrvatskog zavoda za socijalni rad kao i Obiteljskog centra, koji započinju s radom 1. siječnja 2023.

Osnivanje i strukturu Hrvatskog zavoda za socijalni rad predstavila je Tatjana Štritof, privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad. 

Ivana Šešo, privremena ravnateljica Obiteljskog centra predstavila je proces osnivanja Obiteljskog centra.

S obzirom na to da je studeni mjesec posvojenja, posebna točka dnevnog reda bila je posvećena ovoj temi. Državna tajnica Margareta Mađerić predstavila je prioritet i aktivnosti Akcijskog plana unaprjeđenja sustava socijalne skrbi kao i zadaće Povjerenstva za analizu i praćenje djece na smještaju radi ubrzanja postupaka i postupanja u najboljem interesu djeteta. Na dan 29. studenoga 2022. zasnovano je 170 posvojenje što je u posljednjih više od deset godina najveći broj zasnovanih posvojenja.

U nastavku sjednice, članica Vijeća, Dubravka Marušić prigodno je predstavila područje djelovanje, aktivnosti i aktualnosti u radu udruge ADOPTA - udruge za potporu posvajanju.

Uslijedila je konstruktivna rasprava u kojoj su članovi Vijeća dali svoje osvrte na održana izlaganja.  

Pisane vijesti