Održana 7. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/1.jpg
U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u utorak 15. veljače 2022. održana je sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske predložili su mjere usmjerene na ublažavanje posljedica poskupljenja energenta za umirovljenike, između ostaloga, energetski dodatak, jednokratnu novčanu pomoć te promjenu načina usklađivanja mirovina i dr.

Nakon konstruktivne rasprave, zaključeno je da će se razmotriti svi izneseni prijedlozi, posebno oni usmjereni na umirovljenike te sukladno gospodarskim mogućnostima naći rješenja kako bi se zaštitile najugroženije kategorije naših sugrađana.

Na sjednici Nacionalnog vijeća sudjelovali su državni tajnik Dragan Jelić, državna tajnica Marija Pletikosa, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav Melita Čičak, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić, predsjednica Nacionalnog vijeća Višnja Fortuna, predsjednica sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović, predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

 

Pisane vijesti