Održana 244. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Slika /slike/2022/GSV/DSC_4993.JPG
U ponedjeljak, 21. ožujka 2022. održana je 244. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća kojom je predsjedao ministar Josip Aladrović.

Na sjednici je, između ostaloga, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović informirao članove o aktivnostima vezanima za prihvat, zbrinjavanje i uključivanje raseljenih stanovnika Ukrajine u hrvatsko društvo i svijet rada.

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća izražavaju punu solidarnost i brigu za ukrajinski narod koji u ovim trenutcima rata trpi najveće posljedice razorne ruske agresije.

Vijeće podržava poduzete aktivnosti i uložene napore Vlade RH u pružanju pomoći, prihvatu i zbrinjavanju raseljenih stanovnika Ukrajine kao i napore Vlade RH za integracijom raseljenih stanovnika Ukrajine u hrvatsko društvo.

Također, Vijeće podržava napore Vlade RH za uključivanje raseljenih stanovnika Ukrajine na tržište rada i sustav obrazovanja u RH, uvažavajući njihov izbor.

Socijalni partneri se obvezuju da će, svatko iz područja svoje nadležnosti, osigurati raseljenim stanovnicima Ukrajine koji će se uključiti na tržište rada jednaka prava i mogućnosti kao što ih imaju hrvatski radnici.

Gospodarsko-socijalno vijeće predlaže osnaživanje tripartitnog socijalnog dijaloga na razini županija kako bi se dodatno afirmirala ova tema, a s ciljem ažurnog pristupa u rješavanju aktualne krize.

Pisane vijesti