Održan prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata javnih i državnih službi

Slika /slike/2020/MRMSOSP_logo_v.jpg
U utorak, 16. studenoga 2021. u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u virtualnom obliku održan je prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata javnih i državnih službi za pregovore o sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama i kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

U ime Vlade RH na sastanku s predstavnicima sindikalnih središnjica javnih službi sudjelovali su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović,  ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik u Ministarstvu financija Stipe Župan, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Stipe Mamić.

Na sastanku s predstavnicima sindikalnih središnjica državnih službi, u ime Vlade RH sudjelovali su ministar Aladrović,  ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica, državni tajnik u Ministarstvu financija Stipe Župan, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Ante Delipetar.

Na sastanku s predstavnicima sindikalnih središnjica javnih službi u ime sindikata su sudjelovali Sanja Šprem i Ana Tuškan, Sindikat hrvatskih učitelja, Jadranka Dimić, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Stjepan Toplonjak i Tajana Drakulić, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Anica Prašnjak Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Antun Guljaš, Nezavisni sindikat zaposlenih u Hrvatskom zdravstvenom osiguranju, Željko Stipić, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod, Renata Čulinović – Čaić, Hrvatski liječnički sindikat, Domagoj Rebić, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, Tanja Leontić, Sindikat KBC Zagreb, Nada Lovrić i Mirela Bojić, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Vilim Ribić i Matija Kroflin, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.
 
Na sastanku s predstavnicima sindikalnih središnjica državnih službi u ime sindikata su sudjelovali Zdravko Lončar i Mario Akmačić, Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstava unutarnjih poslova, Edin Sarajlić i Branko Koren, Sindikat policije Hrvatske.

Na oba sastanka otvoreno je pitanje protokola o pregovorima za sklapanje temeljnih kolektivnih ugovora za službenike i namještenike u državnim i javnim službama, te je dogovorena forma i termini redovitih pregovaračkih sastanaka, koji će se tjedno održavati.

Pisane vijesti