Obilježen 1. listopada - Međunarodni dan starijih osoba

Slika /slike/2023/Untitled design (4).png
Prvog dana listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba u Hrvatskoj i svijetu, sukladno Odluci Ujedinjenih naroda iz 1990. o proglašenju 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba, s ciljem isticanja važnosti osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama starijih stanovnika, sprječavanja njihove izoliranosti i marginalizacije te poboljšanja kvalitete njihovog života.

Državni tajnik Ivan Vidiš tim je povodom, sa suradnicima Melitom Čičak, ravnateljicom Uprave za mirovinski sustav i Ivanom Serdarom, ravnateljem HZMO-a, sudjelovao na obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba na zagrebačkom jezeru Bundek gdje je poručio kako, zajedničkim radom, Vlada Republike Hrvatske i društvo nastavljaju unaprjeđivati položaj umirovljenika i starijih osoba te jačati međugeneracijsku solidarnost.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u ponedjeljak, 2. listopada 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, kao i dodjela ugovora za izgradnju i opremanje 18 centara za starije osobe, ukupne vrijednosti veće od 159 milijuna eura.

Pisane vijesti