Obilježavanje Međunarodnog humanitarnog dana – 23. studenoga

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/ruke.jpg
Svake godine 23. studenoga, obilježava se Međunarodni humanitarni dan – dan kada se želi ukazati na nužnost zaštite i očuvanja sigurnosti volontera i zaposlenika humanitarnih organizacija u njihovom radu. Ujedno, to je dan i kada se prisjećamo i odajemo počast svim hrabrim humanitarcima koji su dali živote u humanitarnim misijama širom svijeta.
 
Humanitarni rad jača zajedničke vrijednosti i solidarnost u zajednici te predstavlja put do razvoja humanijega i ravnopravnijeg društva. Povezuje ljude različitih interesa s ciljem pružanja pomoći drugim ljudima, kako bi se svijet u kojem živimo učinio boljim.
 
Obilježavanjem Dana, želi se ohrabriti pojedince i zajednicu da ustraju na izgradnji pravednog, solidarnog i ravnopravnog društva.
 
Zbog toga je vrlo važno odati priznanje svima koji svojim djelima i gestama čine dobro i nesebično djeluju na dobrobit svoje zajednice.
 
Republika Hrvatska od 2012. godine dodjeljuje Državnu nagradu za humanitarni rad za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u našem društvu.

Svečanom dodjelom Državne nagrade za humanitarni rad na simboličan način zahvaljuje se svima koji djeluju na tom području, bilo kroz pomoć u materijalnim dobrima i financijskoj potpori ili kroz svoje vrijeme i znanje.

Dodjela Državne nagrade za humanitarni rad u 2021. godini održat će se u prosincu. 

Pisane vijesti