Ministrica Bedeković u Virovitici svečano uručila ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava CZSS-u Virovitica i Domu za odrasle osobe Borova ukupne vrijednosti 11,24 milijuna kuna

Slika /slike/2020/DSCN7733.jpg
Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković u srijedu, 1. srpnja 2020. godine u Virovitici svečano je uručila ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ravnateljici Centra za socijalnu skrb Virovitica Mariji Bajan Prokl i ravnateljici Doma za odrasle osobe Borova Zlati Rončević ukupne vrijednosti 11,24 milijuna kuna. 

„Ukupna ulaganja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u nepune četiri godine mandata ove Vlade u Virovitičko-podravskoj županiji iznose 61,3 milijuna kuna, od čega 38,3 milijuna kuna iz EU fondova i 23 milijuna kuna iz Državnog proračuna“, istaknula je u svom obraćanju ministrica Bedeković te pozvala sve stručnjake i predstavnike lokalne zajednice da i nadalje svojim radom pridonose podršci svim svojim građanima, a posebice građanima u riziku od socijalne isključenosti.

Sredstva u iznosu od 6,17 milijuna kuna za projekt pod nazivom „VTC Obiteljski centar“ koja se dodjeljuju CZSS-u Virovitica, namijenjena su izgradnji i opremanju zgrade Centra za socijalnu skrb Virovitica za potrebe Obiteljskog centra i Centra za posebno skrbništvo te nabavi vozila na korištenje mobilnom timu stručnjaka radi kvalitetnijeg pružanja socijalnih usluga u zajednici kako bi se omogućila dostupnost usluga korisnicima u njihovom domu ili lokalnoj zajednici. Partner na projektu je Grad Virovitica, koji će u tu svrhu ustupiti zemljište za izgradnju nove građevine.

Također, svečano je uručen i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Domu za odrasle osobe Borova u iznosu od 5,7 milijuna kuna za projekt pod nazivom „Moja kućica, moja slobodica“. Sredstva projekta namijenjena su rekonstrukciji, dogradnji, uređenju dviju zgrada i dvije kuće te nabavi vozila kako bi se omogućila dostupnost usluga korisnicima u njihovom domu ili lokalnoj zajednici. Potporu djelatnicima Doma u provedbi projekta pružit će Agencija za regionalni razvoj Virovitičko - podravske županije VIDRA.

„Koordinirano djelovanje i suradnja cjelokupne zajednice, kao i podrška i proaktivno uključivanje svih dionika uvijek u konačnici rezultiraju dobrim rezultatima što je na području Virovitičko-podravske županije doista i vidljivo“, naglasila je ministrica Bedeković te zahvalila svima koji su radili na pripremi projekata, dodajući kako će Vlada RH nastaviti podupirati sve programe vezane za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju.

Svečanom uručivanju ugovora također su prisustvovali i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, državne tajnice pri Ministarstvu Marija Pletikosa i Margareta Mađerić te ravnateljica Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA Emina Kovač.

Stranica